Politisk pjatt – fra sofa til offentlighet

Politisk pjatt – fra sofa til offentlighet

Jeg har latt meg begeistre og engasjere over mangt og mye, men som regel fra sofakroken. 2022 var starten på å ta engasjementet ut av stua og inn i offentligheten! Jeg har fått motet meg opp til å skråle litt ekstra om ting som jeg bryr meg om, og fått tilbake troa på at det jeg bryr meg om, kan ha betydning for andre også. Komfortsona er ikke et sted jeg hviler for lenge, og det må jeg nesten takke alle dere som leser og kommenterer det jeg publiserer, enten her på bloggen, på instagram, facebook eller i debattsidene til avisa! Enten vi er enige eller ikke, så setter jeg pris på tilbakemeldinger, for man bør jo ikke være så sneversynt at man ikke kan ta til seg nye synspunkter, om man får servert gode argumenter fra andre siden av bordet, eller hva?


Skuffet – men kampklar!

Kamerater. Jeg sitter igjen etter helgas solbrille-maraton med en følelse av skuffelse og forvirring. Når Bjørnar som offentlig person, Rødt sitt ansikt utad, viste seg å være involvert i en hendelse som dette, så er det klart at det skapes enorme overskrifter, og tvil, blant både medlemmer og velgere. Denne saken har kastet skygge over…

Les mer Skuffet – men kampklar!

Frihet og verdighet – verdier uten mening i et samfunn uten solidaritet…?

Er markering av 1.mai relevant for meg? Jeg som ikke er arbeider? Jeg som er ufør? Jeg som ikke vet om jeg noengang vil ha helse til å stå i jobb? Jeg som ikker er organisert? Jeg som ikke har noen utdannelse annet enn grunnskole? Jeg som ikke har annen yrkesdeltakelse enn strøjobber og vikariater? Jeg som har falt utenfor gjennom sikkerhetsnettet og mellom alle stoler? Svaret er JA! Men; vi trenger en folkebevegelse!

Les mer Frihet og verdighet – verdier uten mening i et samfunn uten solidaritet…?

Influensere, kamelballer og Ragnar på Regnskap

Johanne Refseth, psykolog og influenser bak instakontoen @psykolog.med.sovepose foreslår på NRK yttring at kommuner ute i distriktene bør lønne influensere for å påvirke sine følgere, slik at de vil ønske å bosette seg i utkantstrøk, ved å vise fram hengekøyer i solnedgang, koselige småbruk og landlig idyll. Hun hevder markedsføringen er mangelfull og SoMe-kontoene til…

Les mer Influensere, kamelballer og Ragnar på Regnskap

Industrieventyret i Nord-Norge – luftslott og grønnvasking på naturens regning?

Vi driver rovdrift på naturen, i jakten på neste store gevinst. Nord-fylkene har i mange år blitt ranet for ressurser, både fra jord og fjord, og naturen vi må forsake på veien fremstår som en litt lei konsekvens av nødvendig næringsutvikling, og et offer vi må være villige til å gjøre. Overskuddet dukker opp i regnskap langt utenfor våre egne grenser, og Nord-Norges verdiskapning fremstilles dermed i helt feil lys.

Les mer Industrieventyret i Nord-Norge – luftslott og grønnvasking på naturens regning?

Det som ikke kan veies, kan ikke måles?

Det regelverket som styrer utbyggingsprosjekter relatert til både kraft-, samferdsels-, bolig- og næringsutbygging, gir svært liten vektlegging på beskyttelse av naturverdier. Ganske nylig har vi i Norge inngått en avtale med det internasjonale samfunnet, der det kreves en omstilling i vårt syn på naturinngrep, dersom vi skal kunne stoppe og reversere det dramatiske tapet av natur, både innen- og utenlands.

Les mer Det som ikke kan veies, kan ikke måles?